Familie Kroezen

17 juni 2018, Gewoon weer een update.

Op de helft

Morgen is het precies anderhalf jaar geleden dat we in het vliegveld stapten naar het onbekende. We werden weggebracht door de hele familie en iedereen was van slag. Het leek wel alsof we naar de slachtbank gingen, in plaats van aan het grootste avontuur van ons leven te beginnen. Zelfs ik dacht heel eventjes: "Waar zijn we aan begonnen? Waarom wilde ik dit ook alweer zo graag?". In de rij op Schiphol vertelden de kinderen aan iedere andere passagier op Schiphol precies wat wij gingen doen.
Hoe gek is het om op die herinnering terug te kijken? Het lijkt namelijk al best wel lang geleden dat we dat gedaan hebben. Ons leven in Nieuw Zeeland heeft ondertussen vorm gekregen, zoals jullie nu allemaal wel weten. Tot aan deze dag was de tijd dat we hier nog blijven langer dan de tijd dat we hier al waren. Vanaf nu is dat omgedraaid, vanaf nu is de tijd dat we hier nog zijn korter dan de tijd dat we hier al waren.
Bijna dagelijks krijgen we de vraag van mensen of we wel echt zeker weten dat we terug naar Nederland gaan. Het antwoord is echt nog steeds "ja". We willen niet voor altijd zo vreselijk ver van onze familie vandaan wonen. Al weet ik nu al dat ik het land en ons leven hier vreselijk veel ga missen. En datzelfde geldt ook voor de kinderen en Roy.

Het aankomende half jaar

Wij zouden wij niet zijn als we niet boordevol met plannen voor de aankomende tijd zouden zitten! Het is hier nu winter, de regen komt met grote regelmaat met bakken uit de lucht. Dat houdt ons een beetje van de straat helaas. Daardoor is er ook maar 1 foto serie te kijken deze keer. Dat is echter wel extra speciaal, want het is me eindelijk gelukt om een fotogalerij te bouwen waarvan ik de code zelf ook helemaal snap! Jeuj!

Om aan de winter te ontsnappen hebben we voor juli een super vette vakantie naar Vanuatu geboekt! Ik neem het je niet kwalijk als je nu geen idee hebt waar ik het over heb. Ik had er namelijk ook nog nooit van gehoord (Roy wel, die credits wil ik hem even geven). Vanuatu is een republiek in Oceanie en het ligt ongeveer tussen Fiji en Nieuw Caldonie. Om ieders algemene ontwikkeling wat bij te werken heb ik er een kaartje bij gedaan.
Wij gaan er een weekje van de zon genieten, snorkelen en alle leuke dingen doen die er maar te doen zijn... er is een onderwaterpostkantoor!

Na die vakantie begint term 3 van het schooljaar. Dat betekent dat dat ook alweer bijna op de helft is! Aan het einde van die term begint onze vakantie naar Australie en Nederland alweer. Ik geloof dat ik het al een keertje had verteld, maar we gaan in september eerst vijf dagen naar Bendigo en dan komen we weer naar Uden toe. Roy en de meiden blijven drie weken. Spyker en ik blijven twee weken. Wij vliegen namelijk een weekje eerder naar huis zodat Spyker met zijn schoolkamp mee kan. Ze gaan dan naar Nelson toe op het Zuidereiland.

In december krijgen wij weer visite. Mama en Wallie komen bij ons de Kerstdagen vieren. Superveel zin in! We zijn nog aan het kijken om dan ook nog een paar dagen ergens naar toe te gaan. We hebben al wel wat ideetjes, maar nog niks geboekt. Jullie horen het tegen die tijd wel.
En er gebeuren nog meer spannende dingen tegen die tijd! We krijgen er namelijk een neefje of nichtje bij!!! Femke en Kasper verwachten rond die tijd een kindje. Hoera, dat is goed nieuws! Voor ons duurt het dan nog wel even voor we het nieuwe familielid vast kunnen houden, maar gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om met elkaar te praten en elkaar te kunnen zien tot die tijd.

Zo, in elk geval weten jullie nu wat er ongeveer te verwachten valt voor de volgende update! Veel tropische vissen, haha.

Wat ik jullie vandaag verder niet wil onthouden is het filmpje van onze jetboat tour naar The Bridge to Nowhere, zoals ik vorige update beloofd had. Ik hoop dat jullie het een dikke duim willen geven:

Tenslotte, ik heb een nieuw Mijn gastenboek gemaakt. De vorige werkte niet helemaal zoals ik dat graag wilde. Hopelijk doet deze dat wel! En dan vinden wij het altijd super leuk als er veel berichtjes in verschijnen.
En rechts van het scherm (of helemaal onderaan als je op een mobiel kijkt) kun je de pagina nu liken, ik ben heel erg benieuwd hoe dit werk (en of dit werkt), even doen dus. Volgens mij kun je de website nu ook heel makkelijk op je eigen tijdlijn delen. Voel je vrij om dat te doen, hoe meer bezoekers hoe beter. Met de nieuwe Facebook-manier van berichten delen heb ik het idee dat ik minder mensen bereik.
Ook kun je daar nu de Facebook pagina's van mijzelf en Roy vinden.

Tot de volgende keer weer! Laat even weten wat je van de nieuwe manier van foto's bekijken vindt, want daar ben ik heel benieuwd naar.

Groetjes van Brechje

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.438.39316.947.90438.40041.302
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen