Familie Kroezen

20 september 2018, Nog even snel!

Steptember.

Steptember - Every Step Counts Eerst even de zakelijke mededelingen... Hier is de lente nu eindelijk echt begonnen! Vandaag ben ik voor het eerst zonder jas naar het werk gewandeld, heerlijk in het zonnetje. Het is ongeveer een half uurtje lopen, 3500 stappen heen en 3500 stappen terug. Onderweg hoor ik dan aan een stuk door vogeltjes. Ik kan ze steeds beter herkennen aan hun geluid. Mijn favoriete vogels hier zijn de papegaaitjes, de tui's en de fantails.
De reden dat ik naar het werk loop (en niet fiets, zoals alle andere maanden van het jaar) is omdat het weer Steptember is. Ik probeer, samen met een heleboel collega's, geld in te zamelen voor kinderen met cerebral palsy (hersenverlamming). We zetten elke dag minimaal 10.000 stappen. Wie mij kent weet ook dat ik hier heel serieus mee om ga en mijn gemiddelde per dag is dan ook 16.444 stappen. Geen gesodemieter!
Als je mij wil sponsoren, klik dan hier om een donatie te doen. En als het via de link nu ontzettend lastig is, stuur me dan even een mailtje, dan zorg ik dat het in orde komt. Het wordt gewaardeerd!!

Effe bijkletsen.

Voordat we op vakantie gaan (ja, alweer!) wilde ik nog eventjes een kleine update maken voor jullie, zodat jullie niet zo vreselijk lang hoeven te wachten. Mijn vorige update heeft maar liefst 150 bezoekers opgeleverd en daar ben ik heel erg blij mee!

We lopen tegen het einde van schoolterm 3 aan. Dat betekent dat het schooljaar voor driekwart voorbij is. Na de zomervakantie (=februari) gaat Spyker naar college toe. Hij heeft gekozen voor St. Patrick's. Dat is een katholieke jongensschool, redelijk dicht bij huis en deze school staat goed aangeschreven qua onderwijskwaliteit. Iets heel anders dus dan hij in Nederland nu zou hebben! Hoeven we ons tenminste geen zorgen te maken dat hij daar een vriendinnetje op doet en vervolgens volgend jaar niet meer mee terug naar Nederland wil. :-)

Zoe en Liz blijven nog lekker even op de basischool. Dus daar verandert niet zo veel voor. Zoe gaat wel naar "Intermediate", maar omdat wij gekozen hebben voor een "full primary" school stelt dat niet zoveel voor. Op een andere school zou het betekenen dat ze naar een aparte school zou gaan voor de laatste twee jaar. Ik begrijp niet zo goed wat daar de gedachte precies achter is, dus ik ben blij dat we dat niet hebben.

Vaak krijgen we ook de vraag of Roy werk heeft gevonden. Het antwoord is: nee, dat heeft hij niet. Hij heeft het wel gezocht, maar het werk ligt hier niet voor het oprapen. Het maakt het ook niet makkelijker dat hij de taak heeft om de kinderen naar school te brengen en op te halen, want dat beperkt hem in de mogelijkheden. Mocht hij wel nog iets vinden, dan kom ik dat uiteraard meteen vertellen! Voorlopig mag hij nog even lekker van zijn vrije tijd genieten en hij verdient een grote pluim met al het werk dat hij in huis verricht. Hij is ondertussen ook een drie sterren kok geworden!!

Voor mij gaat het werk wel gewoon door. Alles begint nu wat meer vorm te krijgen. Ik verwacht aan het einde van dit jaar een hele grote stap vooruit te maken met mijn projecten en als dat allemaal wil lukken, dan denk ik dat mijn drie jaar hier wel als succesvol bestempeld kunnen gaan worden. Duimen dus!

En zaterdag is het dan eindelijk weer zover! Dan vertrekken we. Eerst gaan we ons vijf dagen ontzettend goed vermaken in Bendigo, Australie. En daarna komen we iedereen weer knuffelen in Nederland. We kijken er vreselijk naar uit, ik hoop dat we jullie allemaal weer even kunnen zien! We hebben niet veel afspraken gemaakt, dus er is ruimte voor spontane afspraken. En Liz en ik gaan erg genieten van onze verjaardag, het is al een feestje op zichzelf om dat in Uden te kunnen vieren. Dus ik zie er niet tegen op, die 40!

Vergeet ook niet even de foto's van Mt Climie te kijken!

Tot de volgende keer weer!!

Groetjes van Brechje

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.438.39316.947.90438.40041.302
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen